Nasyťte duši i tělo v rituální inscenované večeři

Osvícení skrze chuť a umění

Co je beef?

Propojení jídla a divadla v prostorách bývalých jatek. Jedenáctichodová večeře 
v unikátním uměleckém zpracování. Ponořte se do příběhu jídla a jeho historie, 
do minulosti Holešovické tržnice a do úvah o budoucnosti naší gastronomie 
v neopakovatelné gastroperformance.
Chci to zažít

V hlavních rolích: Kryštof Bartoš
& menu od Zátiší Catering Group

Chrám hodování vás čeká. Během pouze 15 vybraných večerů jsme pro vás připravili  jedenáctichodovou degustační večeři, kterou vám naservírujeme ve spolupráci s týmem šéfkuchaře restaurace Mlýnec Láďou Vaníčkem ze Zátiší Catering Group. Obřadem vás provede velekněz herec Kryštof Bartoš.
Vstupenky

RITUÁL O JEDENÁCTI CHODECH

Projezte se k osvícení

WELCOME DRINK BY GOODLOK
Tibi limonáda z černého rybízu, řepy a granátového jablka, gin, citronová šťáva (možnost nealko verze)

1. CHOD – HOSTIE
Brambory s tvarohem, lanýž, podmáslí

2. CHOD – ZVĚSTOVÁNÍ
LES – medvědí česnek, filo těsto, citron a med
LOUKA – cukrová vata, praskací cukr
SAD – želé list z černého rybízu a medu
(1, 7)

3. CHOD – NEZABIJEŠ
Jedlá květina, beluga s černým česnekem, nakládaná šalotka, čerstvý rybíz, pivní tempura
(1, 3, 7, 9, 12)

4. CHOD – CHLÉB NÁŠ VEZDEJŠÍ
Máslové svíce (zauzené máslo, parmezán), čerstvý chléb
(1, 7)

5. CHOD – POKRM
Blaťácké zlato marinované v chilli a medu s ořechy, nakládaná okurka, máslová kaše
(1, 3, 7, 8)

6. CHOD – CHORÁL
Bloody Mary s celerovou espumou, oplatka (možnost nealko verze)
(1, 6, 7, 9, 12)

7. CHOD – BABYLON
Selekce pyré ze zeleniny servírované na malířském plátně
(7, 9)

8. CHOD – MODLA
Lilek, uzená bryndza, tamarind kaviár, yuzu. Servírováno ve skořápce ústřice.
(5, 7)

9. CHOD – NANEBEVZETÍ

MASOVÁ VERZE

Argentinský striploin, tatarák z masa od Kloudů, morková majonéza, foie gras omáčka, strouhané hovězí srdce
(3, 7, 10)

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

Plant-based steak by Juicy Marbles, tatarák z bulguru a řepy, aquafaba majonéza, zeleninový demi-glace
(1, 6, 10)

10. CHOD – REQUIEM
Jablečné pyré, křehké listové těsto, skořicový krém, rozinky
(1, 3, 7, 8)

11. CHOD – OČISTA
Zeleninový vývar, houby, heřmánkový čaj
(9)

JEDNOTLIVÉ CHODY JSOU PÁROVÁNY S ALKOHOLICKÝMI A NEALKOHOLICKÝMI NÁPOJI

Kvůli povaze představení nelze menu upravovat podle individuálních alergií a potřeb hostů.

anotace

Těšíme se na vás v chrámu hodování, umění a chutí

Během pouze 15 vybraných večerů vás čeká degustační večeře s párováním alkoholických i nealkoholických nápojů, kterou vám naservírujeme ve spolupráci s týmem šéfkuchaře restaurace Mlýnec Láďou Vaníčkem ze Zátiší Catering Group.

Krmením k plnosti. Sycením k osvícení. Spojujeme uměleckou performance, vizuální show a stand-up v jednom nezapomenutelném menu. V chrámu hodování se jídlo stává náboženstvím a zážitek vírou.

Ponořte se do příběhu jídla a jeho historie. Do minulosti Holešovické tržnice - bývalých královských jatek. Do příběhů z kulinářského světa, do úvah o budoucnosti naší gastronomie.

Večerem v chrámu hovězího božstva vás provede velekněz - herec Kryštof Bartoš. V opulentní modlitbě za maso. Anebo nemaso? Dojděte k osvícení skrze chuťové buňky. Možná, kdo ví, se stane zázrak.

V rámci rituální večeře ochutnáte jedenáctichodové menu v unikátním uměleckém zpracování. To, co vám jindy přijde jako obyčejná květina, uvidíte jako delikatesu, která pošimrá vaše smysly. Nejen ty chuťové.

Degustační menu je z 90 % vegetariánské. Pouze jeden chod obsahuje maso. Je ale možné si při nákupu vstupenky zvolit čistě vegetariánskou variantu.

VYBERTE SI DEN, KDY S NÁMI ZASEDNETE KE STOLU

Jedenáctichodová gastroperformance obsahuje také párování s alkoholickými a nealkoholickými nápoji.
CENA 4800 KČ
18:00 – 20:30 h
koupit lístek

Slova nestačí. Jen vzpomínky hoří dál.

Když jsme vcházeli do Haly 17, kde se odehrává Beef, měli jsme samozřejmě nějaká očekávání. To, co ovšem následovalo v rámci samotného představení, jakákoli očekávání předčilo. Chvílemi jsem měla pocit, že jsme se ocitli ve filmu Eyes Wide Shut nebo na bohoslužbě v podsvětí. Neskutečná atmosféra, dokonalé jídlo, jaké jsme dosud nikdy neochutnali, a skvělý Kryštof Bartoš v roli kazatele, to vše nás naprosto dostalo. BEEF je něco, co na české scéně chybělo.
Iveta K. & Radek H., 47 let
Už po prvním chodu jsem věděla, že bych chtěla tento zážitek sdílet s celou rodinou i kamarády, protože jsem obklopena milovníky jídla. Ty chuťové variance byly občas nad rámec mé představivosti a vymyslet takovou jízdu pro jedenáct chodů, to chce skutečně už velkou dávku zkušeností v kombinaci s ulítlostí v hlavě. Kryštof Bartoš byl také skvělý, celé je to komplexní a vlastně je škoda, že se jedná o krátkodobý koncept, asi bych měla snahu přesvědčit šéfovou, jestli bychom tady nemohli mít teambuilding s firmou.
Jitka V., 34 let
O imerzivním divadle jsem už slyšel a něco málo i zažil. V rámci Beefu ale celá věc dostává úplně jiný rozměr. Absolutně jsem nečekal tak dokonalou scénu a celkově pojetí, které bych spíš hledal v Berlíně na dekadentní party. Jsem rád, že jsem se nechal k návštěvě zlákat a tenhle zážitek vřele doporučuju.
Adam V., 40 let

kde se bude hodovat

Hala 17, Holešovická tržnice
18:00 – 20:30 h
kudy k nám

tvůrčí tým

Adam Skala
Režisér, scenárista, dramatik. Autor cross-žánrových performancí ve veřejném prostoru, např. SANCTUMS pro Lasvit uveden na festivalu designu v Miláně, 2022. Režíroval např. inscenace Šakalí léta (Divadlo na Fidlovačce) nebo The Cabaret (Divadlo Bez zábradlí). Další díla jsou THE CREATURES (Praha, 2022) nebo imerzivní hra SV. BARBORA: VAMPIRE HUNTER (Kutná hora, 2018) a také reklamní performance pro Pilsner Urquell.

Veronika Svobodová
Programová manažerka Holešovické tržnice. V minulosti produkčně spolupracovala na řadě projektů imerzivního divadla (např. Projekt Pomezí). Do roku 2024 působila jako produkční a  výkonná ředitelka divadla Masopust. V současné době se věnuje především site-specific divadelním a výstavním projektům, které se odchylují od tradičního vnímání divadla a mají přesah mezi jednotlivými žánry, potažmo se zaměřují na participaci diváka. 

Tereza Gsöllhoferová a Eva Justichová
Scénografky, kostýmní výtvarnice. Dlouhodobá spolupráce s Projekt Pomezí při tvorbě imerzivních projektů jako např. POMEZÍ (Cena divadelní kritiky - Scénografie roku 2016), MUSÍ SE ŽÍT (Cena divadelní kritiky - Scénografie roku 2022, Anketa redaktorů serveru i-divadlo - Nejlepší scénografie 2022) nebo CLIMAX (Cena Divadelních novin - Cena redakce 2022).

Kryštof Bartoš
Český herec, hrál a hraje v řadě divadel (Klicperovo divadlo Hradec Králové, Husa na provázku, Činoherní klub, Divadlo X10, Pomezí a další). Vedle divadelní a rozhlasové práce se v posledních letech objevuje v televizních a filmových projektech (Devadesátky, Zlatá labuť atd.).

Láďa Vaníček
Svou kulinářskou cestu začal v roce 2014 v restauraci Mlýnec, kde se vypracoval až na šéfkuchaře. Jeho rukopis spojuje smysl pro detail, inovaci a suroviny od lokálních farmářů, čímž povyšuje jídlo na umělecký zážitek. Pro BEEF 2025 vytvořil spolu se Zátiší Catering 11chodové menu, které je víc než jen večeře – je to příběh vyprávěný skrze chuť, vůni a nečekané kombinace. Láďa dokazuje, že gastronomie má sílu ohromit stejně jako herecký výkon na jevišti. Každý pokrm překvapuje svou prezentací a podtrhuje jeho kreativní mistrovství.

Daniel Šubrt
Skladatel, producent a aktivní interpret. Jako frontman působí v kapele The Drain, sólově v projektu Ginny Andro, dále pak v kapele Chci Pnutí a jako beatmaker a producent raperovi SEBE. Věnuje se tvorbě scénické i filmové hudby. Složil hudbu k inscenacím pro Otáčivé hlediště v Českém Krumlově, Letní shakespearovské slavnosti v Praze, Divadlo bez zábradlí, Městské divadlo Kladno nebo Jihočeské divadlo. Je autorem hudby k několika filmovým projektům, včetně loni uvedeného celovečerního filmu Jedna noc (2024). U projektu Beef, který je unikátní svým provedením s živou kapelou, je podepsán jako autor scénické hudby a zároveň zde účinkuje jako kytarista a zpěvák kapely.